1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. Adana'da Okuyan Misafir Öğrenciler Unutulmaz Bir Törenle Mezun Oldu
Adana'da Okuyan Misafir Öğrenciler Unutulmaz Bir Törenle Mezun Oldu

Adana'da Okuyan Misafir Öğrenciler Unutulmaz Bir Törenle Mezun Oldu

Adana'dan Dünyaya: Çuder Mezuniyet Töreni İle 52 Öğrenci Ülkelerine Uğurlandı

A+A-

Adana'da okuyan uluslararası öğrencilerden 52'si Çukurova Uluslararası Öğrenci Derneği (ÇUDER) tarafından düzenlenen mezuniyet töreniyle ülkelerine uğurlandı. Törende bir konuşma yapan ÇUDER Başkanı İbrahim Tokgöz; "Misafir öğrencilerimizin Türkiye sevgisi ile vatanlarına dönmelerinden dolayı çok mutluyuz" dedi.

Kısa adı ÇUDER olan Çukurova Uluslararası Öğrenci Derneği, 2023-2024 sezonu mezunlarını dün akşam Evliya Çelebi Turizm Otelcilik Uygulama Oteli'nde düzenlenen törenle ülkelerine uğurladı.

Toplam 24 ülkeden 52 mezun öğrenci için düzenlenen bu özel programa Adana İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Tevke, Sivil Toplumla İlişkiler İl Müdürü Recep Kurtoğlu, Ç.Ü. İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Kayıklık ve çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi ve üniversite öğrencileri katıldı.

 

ÇUDER Başkanı'ndan Mezunlara Özel Mesaj

Açılış konuşmasını yapan ÇUDER Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Tokgöz, mezunlara sahip oldukları misyonu unutmamalarını ve ülkelerine döndüklerinde edindikleri bilgi ve deneyimleri en iyi şekilde kullanmalarını tavsiye etti.

 

Eğitim Müdürü Tevke: "Göreviniz Asıl Şimdi Başlıyor"

Adana İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Tevke de konuşmasında mezun öğrencilere seslenerek, asıl görevlerinin mezun olduktan sonra ülkelerine dönüp, Türkiye'de edindikleri bilgileri ve değerleri uyguladıklarında başladığını vurguladı.
 

Sade Bir Törenle Veda

Bu yılki mezuniyet programı, özellikle Filistin ve Doğu Türkistan'da yaşanan soykırımlardan dolayı sade bir törenle gerçekleştirildi.

Mezunların dönem temsilcilerinin konuşması ve kapanış duasının ardından öğrencilere mezuniyet belgelerinin takdimi ile tören sona erdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.