1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Adana'da okul müdürüne "bozkurt" tepkisi
Adana'da okul müdürüne "bozkurt" tepkisi

Adana'da okul müdürüne "bozkurt" tepkisi

Avusturya - Türkiye maçında attığı golden sonra bozkurt işareti yapan milli futbolcu Merih Demiral tartışılırken, tam 2 ay sonra Adana'da "bozkurt" tartışması yeniden ortaya çıktı. İşte detaylar...

A+A-

Kozan Lisesi'nde, İlçe Milli Eğitim Müdürü’nün eşi ve okul müdür yardımcısı olan B.K. isimli öğretmenin, beden eğitimi öğretmeni Oğuz Çekmen ve bir grup öğrenciye “Bozkurt işareti yapılmaması” yönünde uyarıda bulunması, Kozan Ülkü Ocakları tarafından tepkiyle karşılandı.

Bunun üzerine Kozan Ülkü Ocakları, Kozan Lisesi önünde bir basın açıklaması düzenledi.

Kozan Ülkü Ocakları Başkanı Murat Mercan, müdür yardımcısı B.K.’nin geçtiğimiz yıl Atatürk posteri ile ilgili yaşanan bir sorunla da gündeme geldiğini belirterek, konunun hukuki olarak araştırılması gerektiğini ifade etti. Mercan, öğretmeni bu tutumu nedeniyle kınadıklarını söyledi.

Geçtiğimiz eğitim-öğretim yılında beden eğitimi öğretmeni Oğuz Çekmen ve öğrencilerinin bozkurt işaretiyle çekilen fotoğrafının sosyal medyada paylaşılması, bu yıl öğretmenler toplantısında yeniden gündeme geldi. Toplantıda, yeni eğitim sistemi hakkında bilgilendirme yapılırken, öğretmen Oğuz Çekmen, bu uyarıya sert bir şekilde tepki gösterdi.

Kozan Ülkü Ocakları Başkanı Murat Mercan, bozkurt işaretinin siyasi bir simge olmadığını, Türklüğün sembolü olduğunu vurgulayarak, “Bozkurt işareti, geçtiğimiz günlerde milli takımımızda Merih Demiral kardeşimizin attığı gol zaferinden sonra yaptığı bozkurt işareti ile tüm dünyaya Türklüğün sembolü olduğunu duyurmuştur. Bu işaretin toplum içinde tartışmaya kapalı olduğunu, herhangi bir siyasi partiyle alakası olmadığını, Türk mitolojisinde de önemli bir yere sahip olduğunu belirtmek isterim. Hiçbir şekilde herhangi bir siyasi parti ile de alakası yoktur. Bir müdür yardımcısı hanımefendi, Türk Eğitim-Sen’e üye olan beden eğitimi öğretmenimiz Oğuz Çekmen’e toplantı esnasında ‘Sen çocuklara okulda bozkurt yaptıramazsın, onların fotoğrafını çekemezsin, böyle giderse meslekten olursun, yanlış yapıyorsun’ gibisinden ifadelerde bulunmuştur. Bozkurt işareti, Türk milliyetçiliğinin kırmızı çizgisidir. Ülkü Ocakları olarak bu müdür yardımcısını kesinlikle kınıyoruz ve yetkilileri göreve davet ediyoruz. Bu durumun hukuki olarak araştırılmasını istiyoruz. Türk kanı taşıyan hiç kimse bozkurt işaretinden rahatsız olamaz. Rahatsız olan varsa, ben onun kanından şüphe ederim. Türk milliyetçi öğretmenimizin uyarılarak aşağılanması Ülkü Ocakları tarafından kabul edilemez” dedi.

Okul müdür yardımcısının sözlü tepkisine maruz kaldığını iddia eden öğretmen Oğuz Çekmen ise, “Geçtiğimiz yıl öğrenciler kendi aralarında bozkurt işareti yapıyordu. Bu nedenle bana ‘Neden öğrencilerle bozkurt yapıp resim çekiliyorsun?’ dedi. Bu işaretin siyasi olmadığını, Türklüğün sembolü olduğunu belirttim. Merih Demiral’da milli takımda bu işareti yaptı. O zaman milli takımı da tutmayın dedim ve toplantıyı terk ettim” diye konuştu. Basın açıklamasının ardından grup, bozkurt işareti yaparak tekbirlerle okul önünden ayrıldı. Okul yönetimi ise konuya ilişkin herhangi bir açıklama yapmadı.

Kaynak: kozanekspres.com

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.