1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Adana’da kadın hakimin suç dosyası dudak uçuklattı
Adana’da kadın hakimin suç dosyası dudak uçuklattı

Adana’da kadın hakimin suç dosyası dudak uçuklattı

FETÖ'den ihraç olan vali yardımcısı eşini nasıl göreve iade ettirdi? Evinin aranacağı bilgisini hangi istihbaratçı verdi? Eşi ve sevgilisini aynı evde kalmaya nasıl ikna etti?

A+A-

Adana'da görev yapan hakim Gül Altınok'un 5 yıl yasak aşk yaşadığı iş insanı ile ayrıldıktan sonra tehdit ettiği gerekçesiyle hakkında başlatılan soruşturmada inanılmaz detaylar ortaya çıktı.

Adalet Bakanlığı, kamuoyunda geniş yankı uyandıran gelişme sonrasında Adana Adliyesinde görevliyken tehdit ve şantaj olaylarına adı karıştığı belirtilen hakim Gül Altınok'un, açığa alındığını ve başka bir dosya nedeniyle de ihraç edildiğini bildirdi.

Halktv.com.tr muhabiri Mustafa Balcı, Adana hakimi Gül Altınok'un skandallar zincirini özel haber dosyası haline getirerek izleyiciler ile paylaştı. İşte çarpıcı detaylar;

EDİRNE'DEN BAŞLAYAN OLAYLAR ZİNCİRİ

2018 yılında Gül Altınok'un hakim olarak görev yaptığı Edirne Adliyesi'nde Hakim Gül A.'nın da aileden bir kişiyle gönül ilişkisiyle bulunduğu "Karalar Ailesi" olarak bilinen bir aile hakkında düzenlenen iddianamede adam öldürme, silahlı suç örgütüne üye olma, tefecilik ve şantaj gibi suçlamaların yer aldığı davayı düşürmek için adliyede nüfuzunu kullandı. Başarılı olamayınca da dava dosyasında yer alan savcı hakimlere kin besledi.

DÜRÜST HAKİM VE SAVCILARI FETÖ İLE SUÇLADI

Gül Altınok, 2018 yılında imar affı nedeniyle e-devlet şifrelerini veren vatandaşların bilgilerini elinde tutan bir mimar arkadaşıyla birlikte vatandaşların e-devlet hesaplarından CİMER'e giriş yaparak "Karalar Ailesi"nin aleyhinde karar veren savcı ve hakimler hakkında FETÖ ve bir takım başka ithamlarla ihbar yazısı gönderdi.

DELİL KARARTMA, İSTİHBARAT İLE GÖNÜL İLİŞKİSİ

Gül Altınok, K.K isimli avukatı zorla Karalar Ailesi'nin davasına bakmakla görevlendirdi. Süreçte K.K isimli avukata delilleri karartması yönünde baskı yapan Gül Altınok'un dava sürecinde hakimin baskılarına dayanamayan avukat, dönemin Adalet Bakan Yardımcısı Selahattin Menteş'e giderek durumu anlattı. Durumu öğrenen Gül Altınok, emniyet istihbaratta gönül ilişkisi yaşadığı kişi ile birlikte hareket ederek sahte deliller ve evraklar oluşturarak Selahattin Menteş ve Karalar Ailesi aleyhinde karar veren savcı ve hakimler hakkında hazırlanan USB bellek Edirne Adliyesi'ne verildi.

SAVCI VE EŞİNİN KABARIK BANKA HESAPLARI

Olayın adliyede büyük ses getirmesi sonrasında olayın düzmece olduğu ve bütün olayın Gül Altınok ile Edirne'de o dönemde savcı olarak görev yapan Fatih Arslan'ın olayı planladıkları ortaya çıktı. HSK'nın soruşturma izni sonrasında Fatih Arslan ve eşinin 2017-2020 yılları arasında yıllık gelirinin 10 katı kadar yaklaşık 4 milyon liralık banka hesabında hareket tespit edildi.

2019 yılında soruşturma devam ederken Fatih Arslan Osmaniye'ye, Gül Altınok ise Adana'ya görevlendirildi.

HAKİM GÜL ALTINOK ADANA'DA DA DUR DURAK BİLMEDİ

Adana'da bir siteye taşınan Gül Altınok, oturduğu sitenin yöneticisi ve iş insanı olan Server Leventoğlu ile zaman içerisinde gönül ilişkisi yaşamaya başladı.

Hakimlikten atılacağını düşünen Gül Altınok, Server Leventoğlu'nun illegal kişilerle ve bürokrasi camiasındaki bağlantılarını kullanarak, dosyasını kapattırmak için Server Leventoğlu ile birlikte Ankara'da bakanlıklara ve meclise gittiği yönünde mesaj kayıtları ortaya çıktı.

"500 BİN TL VER, DOSYAYI KAPATTIRALIM"

Akaryakıt istasyonu sahibi olan Server Leventoğlu'nun kaçak akaryakıttan ceza alması muhtemel bir davanın Osmaniye'de görüleceğini öğrenen Gül Altınok, davanın savcısı Fatih Arslan'ın arkadaşının olduğunu ve 500 Bin TL vermesi karşılığında olayı kapattıracağını söylemesi üzerine Leventoğlu, Gül Altınok'a 500 Bin TL verdi.

RÜŞVET KARŞILIĞI BERAAT MÜTALAASI

Savcı Fatih Arslan, suç delilleri sabit olmasına rağmen Server Leventoğlu hakkında mahkemeye beraat mütalaası yazdı. Mahkemenin mütalaayı kabul etmemesi ve ek süre istemesi sonrasında savcı Fatih Arslan dosyadan alınarak Mardin'e görevlendirildi.

Dosyada savcı Fatih Arslan'ın yerine getirilen savcının yazdığı mahkumiyet mütalaası sonrasında Server Leventoğlu 7 ay hapis cezası aldı.

"KAFAYA TAKMA, İSTİNAFTA HALLEDERİZ"

Ceza sonrasında sanık Server Leventoğlu'nun gönül ilişkisi yaşadığı Gül Altınok'a hem para verip hem de ceza aldığını söylemesi üzerine ise Gül Altınok, "Kafaya takma, istinaf sürecinde beraat kararı çıkartırız" şeklinde yanıt verdiği iddia edildi.

ADLİ EMANETTEN METANFETAMİN ÇIKARIP PARTİ YAPTILAR

Durdurulamayan hakim Gül Altınok, Adana Adliyesi'nde görevli bir hakim ile bir özel hastaneden reçetesiz olarak uyuşturucu özelliği bulunan ilaç temin edip içtiği, pandemi döneminde ise nöbeti olduğu hafta sonu adli emanetten aldığı metanfetamin maddesi ihtiva eden hapları kullanması nedeniyle nöbetini başka bir hakimle görüşerek değiştirdiği, bir Cumhuriyet Başsavcı vekili, bir Ağır Ceza Mahkemesi Hakimi ve bir Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi ile birlikte içki içip Başsavcı vekilinin adli emanet deposundan çıkarttığı metanfetamin olarak bilinen uyuşturucuyu kullanıp birlikte parti yaptıkları kayıtlarda ortaya çıktı.

Server Leventoğlu'nun metanfetamin içtikten sonra yanına gelen Gül Altınok'u kıskançlık krizine girerek dövdüğü, başsavcı vekili ve hakimi arayarak ağır küfürler ettiği yine mesajlaşmalarda tespit edildi.

HAKİMİN EŞİ FETÖ'DEN GÖREVİNDEN İHRAÇ EDİLDİ

Gül Altınok'un Edirne'de görev yaptığı sürede, vali yardımcısı eşi Edirne Vali Yardımcılığı görevindeydi. 18 Temmuz 2016 tarihinde 246 mülki idare amirin görevden alındığı listede Gül Altınok'un eşi S. Altınok'un da FETÖ bağlantısı nedeniyle görevinden ihraç edildiği ortaya çıktı.

Eşinin görevinden ihraç edilmesi sonrasında devreye giren Gül Altınok, istihbarat görevlisi sevgilisinden evlerine baskın yapılacağını ve eşi hakkında arama yapılacağını öğrendi. Yapılan baskın öncesinde evi temizleyen Gül Altınok'un yaptığı yazışmalar da yine HSK kayıtlarında tespit edildi.

Aradan geçen 3 yıl içinde 2019 yılında Gül Altınok'un girişimleriyle eşi S. Altınok, Gaziantep Vali Yardımcılığı görevine getirildi. S. Altınok'un şuan hangi görevde olduğu bilinmiyor.

RESMİ NİKAHLI EŞİNİN EVİNDE İMAM NİKAHLI SEVGİLİSİYLE BİRLİKTE YAŞADI

Yazışmalarda, S. Altınok'un Server Leventoğlu ile Gül Altınok arasındaki ilişkiyi kabul ettiği, süreçte Leventoğlu'nun Gül Altınok'a imam nikahı kıydığı, resmi nikahlı eşi S. Altınok'un evde başka bir odada kalırken Gül Altınok ile imam nikahlı eşi Server Leventoğlu'nun evde başka bir odada birlikte kaldıkları öğrenildi.

Gül Altınok'un süreç içerisinde Server Leventoğlu ile birlikteyken başka kişilerle de birlikte olması üzerine kıskançlık krizine giren Server Leventoğlu'nun Şubat ayında Gül Altınok'a insan içine çıkamayacak şekilde şiddet uygulayıp sonrasında da  ayrılmak istediğini belirtti.

SON BİR YARDIM: YENİDEN BİRLİKTE ANKARA...

Mayıs ayında Gül Altınok'un Edirne'de karıştığı usulsüzlükler için görülecek mahkeme için Server Leventoğlu'na yeniden ulaşarak yardım talep etmesi üzerine birlikte Ankara'ya gittikleri, Adalet Bakanlığı ve TBMM'ye giderek "Ekim ayında yapılacak duruşmada ceza almayacaksın" şeklinde söz alan iki isim Adana'ya döndükten sonra Server Leventoğlu'nun yaşadığı ilişkileri kıskanan Gül Altınok'un kıskançlık krizleri sonrasında ayrılığı kabullenemeyen Gül Altınok'un Server Leventoğlu'nu ölümle tehdit ettirmesi üzerine Server Leventoğlu'nun 6 Mayıs tarihinde HSK'ye giderek 5 yıllık konuşma kayıtları, birlikte oldukları fotoğraf ve videoları delil olarak sundu.

"SİZ HANGİ ÜLKEDE YAŞIYORSUNUZ?"

Leventoğlu'nu 4-5 kez ek ifadeye çağıran başmüfettişin Leventoğlu'na "Siz hangi ülkede yaşıyorsunuz, bunlar nasıl olaylar?" sözleriyle şaşkınlığını ifade ettiği öğrenildi.

RÜŞVET ALAN SAVCI YURT DIŞINA FİRAR ETTİ

Edirne'de Gül Altınok ile suça karışan Osmaniye'de beraat mütalaasını yazarak Mardin'e gönderilen savcı Fatih Arslan'ın da görevden uzaklaştırıldığı, hakkında hapis cezası istemiyle soruşturma başlatıldığı öğrenilirken, Arslan'ın yurt dışına kaçtığı iddia edildi.

GÜL ALTINOK'UN DURUŞMASI EKİM AYINDA

Adalet Bakanlığı, Adana Adliyesinde görevliyken tehdit ve şantaj olaylarına adı karıştığı belirtilen hakim Gül Altınok'un açığa alındığını ve başka bir dosya nedeniyle de ihraç edildiğini bildirdi. Edirne'de görevi sırasında karıştığı suçla ilgili dava ise Ekim ayında yapılan duruşmada karar çıkması bekleniyor. Kamuoyuna yansıyan olaylarla ilgili de ayrıca bir ceza alması bekleniyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.