1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Adana Kozan'da Kazım Özgan kazanırsa AK Parti'ye geri döner mi?
Adana Kozan'da Kazım Özgan kazanırsa AK Parti'ye geri döner mi?

Adana Kozan'da Kazım Özgan kazanırsa AK Parti'ye geri döner mi?

Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan'ın baş döndüren siyasi kariyerini kucuksaat.com derledi

A+A-

2004 yılında AK Parti ile yerel seçimlere giren Kazım Özgan, yüzde 42 ile Kozan Belediye Başkanı seçildi.

2009 yerel seçimlerine gelindiğinde yeniden AK Parti ile seçime giren Kazım Özgan, sallandı ancak devrilmedi. Yüzde 6 oy kaybeden Özgan, seçimlerden yüzde 36 oy oranı ile birinci çıkarak 2. dönemini yaşadı.

b455709a3532.webp

ÖZGAN'IN BAŞ DÖNDÜREN SİYASİ KARİYERİ BURADAN SONRA BAŞLIYOR
SEÇİMİ KAYBETTİ, SİVAS'A TAŞINDI

2014 yerel seçimlerine gelindiğinde MHP'li Musa Öztürk, seçimleri yüzde 48 oy oranı ile kazanarak Kozan Belediyesi'nde MHP dönemini başlattı. Sivas'ta 5 yıl başkan yardımcılığı görevinde bulunan Özgan, Kozan'a dönerek katıldığı 2014 seçimlerini yüzde 42.2 oy oranı ile ikinci sırada tamamladı.

Seçimi kaybeden Özgan'ın Kozan'dan Sivas'a taşınarak belediye başkan yardımcılığı görevine başlaması, Özgan'ın konusu açıldığında ilk akla gelenler arasında.

2882379.jpeg

SEÇİMİ SANDIKTA YİNE KAYBETTİ, YSK'DA İLGİNÇ SÜREÇ SONUNDA MASADA KAZANDI

2019'da MHP bayrağını taşıyan adayda değişime giden MHP, yerel seçimlere Kozan'da ilçe başkanı Nihat Atlı'yı aday gösterdi. Atlı'nın yüzde 39.9 oy oranı ile birinci olduğu seçimde Saadet Partisi adayı olan Kazım Özgan, Atlı'nın yüzde 14.1 oy oranı ile gerisinde, ikinci sırada bitirerek MHP'ye karşı tekrar mağlubiyet yaşadı. Ancak sandıkta yaşanan mağlubiyet, YSK üzerinden yapılan dikkat çeken mücadele ile son buldu.

2019 yerel seçimlerinde Saadet Partisi, MHP'den Kozan Belediye Başkanı seçilen Nihat Atlı'nın, belediye başkanı seçilme yeterliliğine sahip olmadığı gerekçesiyle İlçe Seçim Kurulu'na başvurdu. Bu başvuru reddedilince, Saadet Partisi, İl Seçim Kurulu'na itirazda bulundu. İtirazlar sonucu yapılan değerlendirmede, Kozan Belediye Başkanlığı'nın ikinci en çok oyu alan Saadet Partisi adayı Kazım Özgan'a verilmesi kararlaştırıldı.

Tabiri caizse sandıkta kaybeden Özgan, masada kazanarak yeniden Kozan'da başkanlık koltuğuna oturdu. Kazım Özgan'ın baş döndüren siyasi kariyeri bu hamleyle de bitmek bilmedi.

gdl6hcyxiaawvkr.jpeg

YENİDEN AK PARTİ'YE GEÇTİ: "ERDOĞAN'A VAR GÜCÜMLE ÇALIŞACAĞIM"

Genel seçimleri atmosferinde Nisan 2023'te Saadet Partili Kazım Özgan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla bundan sonra siyasi hayatını AK Parti´de sürdürmeye karar verdiğini belirterek, "Seçimlerde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan´a destek vermek için var gücümle çalışacağım" dedi.

gdl2te4woaastij.webp

DEDİKODULAR GERÇEKLEŞTİ, KAZIM ÖZGAN İYİ PARTİ'YE KATILDI: "TAVRIMIZ NET"

11 Ocak 2024 tarihinde İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, düzenlediği basın toplantısı ile Adana'da büyükşehir ve ilçe adaylarını tanıttı. Son 3 aydır kulislerde dolaşan dedikodu, "ateş olmayan yerden duman çıkmaz" sözünü bir kez daha doğrulayarak gerçekleşti. Cumhur İttifakı'nda Kozan'ın MHP'ye bırakılması sonrasında dikkatler Akşener'in aday tanıtım toplantısındaydı.

Akşener'in aday tanıtım toplantısından 1 gün önce AK Parti bünyesinde bulunan Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan, partisinden istifa ederek Akşener'in İYİ Parti Kozan Belediye Başkan Adayı olarak eli havaya kaldırıldı.

Özgan'ın genel seçimler öncesinde Erdoğan için vurguladığı sözler daha unutulmamışken, Akşener'in İYİ Parti Kozan Adayı olarak Özgan'ı göstermesi sonrasında Özgan'ın ilk açıklaması, "Tavrımız net" oldu.

65a0687868728a72981eb9b2.webp

SIRADA HANGİ PARTİ VAR?

Baş döndüren siyasi kariyerinde gelinen son noktada gözler Özgan'ın İYİ Parti ile gireceği seçimlerden sonra ne yapacağına çevrildi.

Adana merkez ve Kozan kamuoyunda şayet seçimi kazanırsa Özgan'ın İYİ Parti'de kalıp kalmayacağı, AK Parti'ye dönüp dönmeyeceği ya da seçmeni şaşırtıp farklı bir yol izleyip izlemeyeceği merak ediliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.