1. HABERLER

  2. KÜLTÜR SANAT

  3. Adana Altın Koza'da dördüncü gün: Ulusal yarışma gösterimleri devam ediyor
Adana Altın Koza'da dördüncü gün: Ulusal yarışma gösterimleri devam ediyor

Adana Altın Koza'da dördüncü gün: Ulusal yarışma gösterimleri devam ediyor

31. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nde dün, Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması üç film gösterimiyle devam etti.

A+A-

 31. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nde dün Doğuş Algün’ün yönettiği, Funda Eryiğit, Ece Yaşar, Erdem Şenocak ve Serkan Ercan’ın başrollerini paylaştığı “Ölü Mevsim”, Erkan Tahhuşoğlu’nun yönettiği, Serpil Gül, Emel Göksu, Tuğçe Yolcu ve Süleyman Karaahmet’in oynadığı “Döngü” ile Türker Süer’in yönettiği, Ahmet Rıfat Şungar, Berk Hakman ve Mert Tümer’in oynadığı “Gecenin Kıyısı”, ekiplerinin de katılımıyla seyirciyle buluştu.

FESTİVALDE BUGÜN

10:30 Philippe Duchene ile Cuvelier Jean Baptiste’in yönettiği “İkizler Takımı” (Zak ve Wowo, la légende de Lendarys, 2024) adlı animasyon Cinema Pink Salon 1 ve 2’de. Kaybolan ikiz kardeşini bulmak için macera dolu bir yolculuğa çıkar Zak'ın hikâyesini konu alan film minik izleyicileri bekliyor.

10:30 Görüntü Yönetmenleri Derneği’nden Deniz Eyüboğlu Aydın, Ece Latifaoğlu, Meryem Yavuz, Neslihan Siligür ve Zeynep Seçil’in konuşmacı olacağı “Türkiye Sinemasında Görüntü Yönetmeni Kadınlar” başlıklı oturum Çukurova Altın Koza Akademi kapsamında Cinema Pink Salon 7’de.

12:00 Burak Çevik’in Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda gösterilecek ve Türkiye prömiyerini yapacak filmi “Hiçbir Şey Yerinde Değil”, PGM’de.

12:00 Somalili yönetmen Mo Harawe’nin sevgi, fedakârlık ve adanmışlık üzerine zamansız bir hikâye anlatan filmi “Cennetin Yanındaki Köy” (The Village Next To Paradise, 2024), Cinema Pink Salon 1’de. Sürekli drone saldırıları tehdidi altındaki cennetsel bir çölde, ailesine bakmak için çalışan Mamargade ile bağımsızlık hayalleri kuran Araweelo’nun hikâyesini anlatan film, bu yılki Saraybosna Film Festivali’nde En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’nü aldı.

12:30 Karsten Kiilerich’in Danimarkalı yazar Ole Lund Kirkegaard’ın aynı adlı çocuk kitabından uyarladığı animasyon “Uçan Halı ve Kayıp Elmas” (Up and Away, 2018), Cinema Pink Salon 2’de.

13:00 Damla Kırkali, Ekin Gündüz Özdemirci ve Doç. Dr. Özge Nilay Erbalaban’ın konuşmacı olacağı “Sinema Ekosistemlerinde Sürdürülebilirlik ve Ekosinema” başlıklı oturum Çukurova Altın Koza Akademi kapsamında Cinema Pink Salon 7’de.

14:30 Murat Fıratoğlu’nun Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda gösterilecek ve Türkiye prömiyerini yapacak filmi “Hemme'nin Öldüğü Günlerden Biri”, PGM’de.

15:00 Anna Jadowska’nın gerçek olaylardan esinlenen ve 60 yaşında bir kadının mutfak bıçağıyla banka soygunu girişimini anlatan filmi “Çatıdaki Kadın” (Woman On The Roof, 2022), Cinema Pink Salon 1’de. Başrolündeki Dorota Pomykala’ya Tribeca Film Festivali’nden En İyi Kadın Oyuncu Ödülü getiren film, hafızalara kazınacak dokunaklı bir dram.

15:00 Türker Süer’in Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda gösterilecek ve Türkiye prömiyerini yapacak filmi “Gecenin Kıyısı”, PGM’de.

16:00 Selin Öksüzoğlu’nun yönettiği ve Nursema Çepni, Meltem Ünel ile Neriman Çilingiroğlu’nun oynadığı “Görüşürüz Kaplumbağa” (2024), Cinema Pink Salon 6’da.

15:30 Öğrenci Kısa Film Yarışması’nın Belgesel kategorisinde yarışan filmler jüri önüne çıkıyor. Program kapsamında Özgür Nuri Çiçek’in “Bir Sinefilin Dramı”, Furkan Aydın’ın “DEQ”, Yusuf İslam Ölmez’in “Following The Light: Zaz”, Yağmur Canpolat ile  Berna Oduncu’nun “In My Early Twenties”, İclal Yiğitoğlu’nun “Karameşeli” ve Şeyma Menevşe’nin “Yazgülü” adlı kısa belgeselleri Cinema Pink Salon 7’de gösterilecek.

17:30 Zeynep Köprülü’nün Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda gösterilecek ve dünya prömiyerini yapacak filmi “Su Yüzü”, PGM’de.

17:30 Grzegorz Dębowski’nin Polonya Film Festivali’nde Yılın Çıkış Yapan yönetmeni seçildiği sosyal draması “Değersiz Bir Hayat” (Next To Nothing, 2023), Cinema Pink Salon 1’de. Günümüz kırsal Polonya’sında geçen yaşam mücadelesini işleyen film, bir grup çiftçinin, geleceklerini karartacak bir yasa teklifine olumlu oy veren bir milletvekilinin evinin önünde başlattıkları protesto sonrası yaşanan gerilim dolu olayları konu alıyor.

17:30 Erkan Tahhuşoğlu’nun Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda gösterilen filmi “Döngü”, Cinema Pink Salon 2’de.

17:30 Aylin Kuryel ile Raşel Meseri’nin Belgesel Film Yarışması’nda gösterilecek “Şehir Ve Mesih” adlı belgeselleri Cinema Pink Salon 6’da.

18:30 Öğrenci Kısa Film Yarışması’nın Deneysel kategorisinde yarışan filmler jüri önüne çıkıyor. Program kapsamında Mustafa Güneşoğlu’nun “Genetik Sanatı”, Dilay Şengül’ün “Güzel-leş”, İbrahim Karahasan’ın “Meçhul”, Ayşenur Ateş’in “Taş” ve Berkay Olgun’un “The Lunatic of Étretat” adlı kısa filmleri Cinema Pink Salon 7’de gösterilecek.

18:30 Vedat Atasoy’un Marmara Deniz’nde bulunan pinaları korumak amacıyla uğraşan Prof. Dr. Mustafa Sarı’nın çabalarını izlediği “Umut Pina” (2024) adlı belgeseli Cinema Pink Salon 6’da.

20:00 Sovyet yönetmen Mikhail Kalatozov’un 1964 yapımı başyapıtı “Ben Küba” (I Am Cuba), 60. yılına özel gösterimi ile Cinema Pink Salon 1’de. Görüntü yönetmeni Meryem Yavuz’un sunumuyla gösterilecek film, 1959’daki Küba Devrimi öncesinde geçen dört farklı hikâye üzerinden bir ulusun halk devrimine giden coşkulu yolculuğuna tanıklık ediyor.

20.00 Doğuş Algün’ün Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda gösterilen filmi “Ölü Mevsim”, Cinema Pink Salon 2’de.

20:00 İlkay Nişancı’nın Belgesel Film Yarışması’nda gösterilecek “Zamanın Kıyısında Sınav” adlı belgeseli Cinema Pink Salon 6’da.

20:30 Uluslararası Kısa Film Yarışması’nda yer alan filmlerden beşi jüri önüne çıkıyor. Program kapsamında, Neritan Zinxhiria’nın “Light of Light”, Ferhat Özmen’in “Eksi Bir”, Manuel Del Valle’nin “In The Fold”, Umut Şilan Oğurlu’nun “Dilan Hakkında Konuşmalıyız” ve Dina Naser’in “Amplified” adlı kısa filmleri Cinema Pink Salon 7’de gösterilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.