1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Adana Alparslan Türkeş BTÜ Rektörü Tümay'tan açıklama (tekzip)
Adana Alparslan Türkeş BTÜ Rektörü Tümay'tan açıklama (tekzip)

Adana Alparslan Türkeş BTÜ Rektörü Tümay'tan açıklama (tekzip)

Adana Alparslan Türkeş BTÜ Rektörü Mehmet Tümay'ın tekzip metni

A+A-

Kucuksaat.com'un "Adana BTÜ'de rektörün kızına adrese teslim kadro ilanı mı?" başlıklı haberi sonrasında Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Mehmet Tümay, habere ilişkin tekzip metnini yayınlanması için kucuksaat.com'a iletti.

Kucuksaat.com olarak sorumlu gazetecilik anlayışımızla tekzip metnini geldiği şekliyle yayınlıyoruz;

25.07.2024 tarihli https://www.kucuksaat.com haber sitesinde ‘’Adana BTÜ’de Rektör’ün kızına adrese teslim kadro ilanı mı?’’ başlığı altındaki ‘’Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Mehmet Tümay, üniversiteden ayrılmadan önce kızına ayrıcalıklı bir kadro tahsis etti. Üniversitenin tüm bölümlerinde %100 İngilizce eğitim verilmesine ve bunu sık sık vurgulamasına rağmen, kızının yabancı dil puanı İngilizce ders vermeye yeterli olmadığı için Bilgisayar ve Bilişim Fakültesi'nde Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri Anabilim Dalı’nı açarak eğitim dilini Türkçe olarak belirledi. Üstelik, ağırlıklı olarak Bilgisayar alanında eğitim veren Fakülteye alınacak ilk öğretim üyeleri için Endüstri Mühendisi olan kızını öğretim üyesi olarak yerleştirmek amacıyla, doktora tez başlığının neredeyse aynısını başvuru kriteri olarak belirleyip, diğer adayların başvuru ve atanma şansını engelledi.” yazının gerçeği yansıtmaması nedeniyle tekzip etme zorunluluğu hasıl olmuştur.

Üniversitemizde, haber içeriğinde belirtildiği şekilde kişiye özel kadro ilanı açılmamıştır. Bahsi geçen ilanda yer alan bölümler Yüksek Öğretim Kurulu onayıyla mevzuata uygun şekilde kurulmuştur. Üniversitemiz için verilen öğretim üyesi ilanı dört adet öğretim üyesi kadrosu için verilmiş olup bunlardan üç adet öğretim üyesi kadrosuna birer aday tarafından başvuruda bulunulmuştur. Bir adet kadroya ise herhangi bir başvuru olmamıştır. Haberde yer alan kadro ile ilgili olarak yapılan ilan açıklaması genel bir açıklama niteliğinde olup kesinlikle kişi veya kişileri tanımlamaya yönelik değildir. İlan, Bilgisayar Mühendisliği veya Endüstri Mühendisliği bölümlerinde Doktora eğitimini tamamlayan birçok adayın müracaat edebileceği genel bir ilandır. Başvuruda bulunan aday yapmış olduğu bilimsel çalışmaları ile Üniversitenin atama kriterlerine ilişkin asgari koşulları fazlasıyla sağlamaktadır. Üniversitemizin başarılarını ileri seviyelere taşımak için 8 yıldır özverili bir şekilde çalışmaktayım. İçinde bulunduğumuz Rektörlük seçim sürecinde şahsımı yıpratmaya yönelik olarak yapılan bu kasıtlı iftiraları esefle kınıyorum. Yukarıda sunulan düzeltme yazımızın Basın Kanunu’nun 14.maddesi gereği ilgili yayımın yer aldığı sayfa ve puntolarla aynı şekilde yayımlanması için gereğini dileriz. Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.