1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Acele kamulaştırma kararı Adana otogarını vurdu: Zeydan Karalar ne yapacak?
Acele kamulaştırma kararı Adana otogarını vurdu: Zeydan Karalar ne yapacak?

Acele kamulaştırma kararı Adana otogarını vurdu: Zeydan Karalar ne yapacak?

Resmi Gazete'de bugün yayınlanan acele kamulaştırma kararı ile Seyhan'da çok sayıda mahalle etkilenirken en büyük etki Adana otogarı arazisinde görüldü. İşte detaylar...

A+A-

Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep Yüksek Standartlı Demiryolu Hattı İnşaatı kapsamında Adana'da çok sayıda yere acele kamulaştırma kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Seyhan'da Büyükdikili, Küçükdikili, Zeytinli, Zincirlibağlar, Arslandamı, Şakirpaşa, Döşeme, İstiklal, Kurtuluş, Cemalpaşa mahallelerinde ada ve parsel bazında acele kamulaştırma kararı alındı.

Detaylar için tıklayınız: Cumhurbaşkanı kararnamesi yayınlandı: Adana’da yüzlerce parselde acele kamulaştırma kararı verildi

Adana'da ticaret, sanayi ve ulaşım sektörlerinde deprem etkisi yaratan Resmi Gazete kararı sonrasında çok sayıda özel ve kamu kuruluşunu ilgilendiren kararla çok sayıda firmanın etkileneceği öğrenildi.

GÖZLER OTOGAR ARAZİSİNDE

Kucuksaat.com kurucusu Taner Talaş'ın edindiği bilgilere göre, acele kamulaştırma kararında takip edilmesi gereken en önemli noktalardan birisi Adana Otogarı olacak.

Bilindiği üzere, Adana otogarı uzun süredir eski ve bakımsız haliyle Adanalıların tepki göstermesine neden oluyordu.

Yerel seçimler sürecinde Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, yeni otogar projesinin çizildiğini seçim çalışmalarını içeren kitapçıkta yayınlamıştı.

paintball-alanindan-sitede-dairelere-gelen-mermi-goruntuleri-2.png

Seçimleri 2. kez kazanan Başkan Zeydan Karalar, Adana Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Haziran ayı toplantılarının 3. oturumunda meclis gündemine getirilen şehirlerarası otobüs terminali ve yakın çevresine yönelik hazırlanan imar plan değişikliği kabul edilerek, yeni otogar yapımı için somut adım atıldı.

İlgili Haber: Adana'da Otogar Projesi Meclisten Geçti

iso-500-aciklandi-iste-turkiyede-adananin-en-buyuk-sanayi-kuruluslari-3.png

Kucuksaat.com kurucusu Taner Talaş konuya ilişkin yaptığı araştırmada, kamulaştırılacak alanlar içerisinde 120 dönümden oluşan Adana otogarının 48.000 metrekaresi Yüksek Standartlı Demiryolu Hattı İnşaatı kapsamında kamulaştırılacak alan içerisinde kaldığını tespit etti.

Otogar arazisinde acele kamulaştırma kararından etkilenecek yerlerin ada ve parsel bazında bilgileri şöyle;

  • 946/91
  • 946/272
  • 946/81
  • 946/281
  • 946/106

Acele kamulaştırma kararı sonrasında Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ın nasıl bir tutum göstereceği, Adana otogarının akıbetinin ne olacağı merak ediliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.