1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. 95 gün oldu: Çukurova ve Seyhan belediyeleri hala açıklayamadı
95 gün oldu: Çukurova ve Seyhan belediyeleri hala açıklayamadı

95 gün oldu: Çukurova ve Seyhan belediyeleri hala açıklayamadı

Yerel seçimlerin üzerinden bugün itibariyla 3 ay 3 gün geçti. "Hoş geldin, hayırlı olsun" ziyaretleri bitti, başkanlar kendi kadrolarını kurdu. Ancak Adana'da önem arz eden 2 belediyede halen borçlar açıklanmadı.

A+A-

31 Mart yerel seçimlerinin üzerinden 95 gün geçti. Adana'nın merkezinde yer alan, nüfusun büyük çoğunluğunu barındıran 2 ilçe belediyesinde bugüne kadar borçlar açıklanmadı.

38032.jpg

YÜREĞİR'DE ALİ DEMİRÇALI AÇIKLADI

Yine Adana merkezde bulunan ve AK Parti'den CHP'ye geçen Yüreğir Belediyesi'nde Başkan Ali Demirçalı, seçimden sonra düzenlediği basın toplantısıyla detaylı bilgiler aktarırken, belediye binasına da borçlar tablosunu asarak açıkladı.

38074.jpg

DİĞER BELEDİYELER DE AÇIKLADI

Adana'nın kırsalında yer alan ilçe belediyelerinde de borçlar seçimden sonra açıklandı. Pozantı, Karaisalı, Aladağ, Tufanbeyli ve diğer belediyelerde borçlar gerek göreve yeni gelen başkan gerekse seçimi kaybeden başkanlar tarafından açıklandı.

BAŞKANLARIN CHP KİMLİĞİ Mİ BORÇLARIN AÇIKLANMASINI ENGELLİYOR?

Bilindiği üzere Seyhan Belediyesi'ni Zeydan Karalar'dan devralan eski başkan Akif Kemal Akay 55 yıllık CHP üyesiyken, aday gösterilmeyerek İYİ Parti'nin Seyhan Belediye Başkan Adayı oldu. 10 yıl boyunca CHP'li isimler tarafından yönetilen Seyhan gibi Çukurova Belediyesi de kurulduğu günden bu yana CHP'li başkanlar tarafından yönetiliyor. 5 yıl Yıldıray Arıkan'ın başkanlığı sonrasında 10 yıl da Soner Çetin tarafından yönetildi.

31 Mart 2024 itibariyle yine CHP'de kalan Seyhan ve Çukurova belediyelerinde borçların detaylı olarak açıklanmamasına gerekçe olarak CHP'li başkanlardan devralınması konuşuluyor.

Kamuoyu, CHP'li başkanlar tarafından yönetilen 2 belediyede seçimlerin üzerinden 3 ay 3 gün geçmesine rağmen borçların açıklanmaması sonrasında "CHP'nin Seyhan'da 2 dönem, Çukurova'da 3 dönem yönettiği belediyelerde bir mahcubiyet var mı?" sorusuna cevap bekliyor.

KUCUKSAAT.COM'DAN SONER ÇETİN VE AKİF KEMAL AKAY'A ÇAĞRI

Kucuksaat.com olarak 5 yıl Seyhan Belediye Başkanlığı yapan Akif Kemal Akay'a, 10 yıl Çukurova Belediye Başkanlığı yapan Soner Çetin'e çağrıda bulunuyoruz. 

Yeni seçilen başkanların açıklamaktan imtina ettiği borçları, görevi devreden başkanlar olarak sizlerin açıklamasını kamuoyu adına talep ediyoruz.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.